Beseda SENSUS v slovenskem prevodu pomeni čutenje in razum, kjer učinkovita in uravnotežena uporaba obeh promovira uspešno delovanje človeka.

Osebni razvoj

Poslanstvo Inštituta za psihoterapijo in izobraževanje SENSUS je prosperiranje duševnega zdravja in splošnega notranjega duševnega počutja otrok, mladostnikov, odraslih, parov in družin v vseh življenjskih okoljih.

Vodja inštituta Staš Žnidar je dokončal magistrski študij zakonskih in družinskih študij ter program izpopolnjevanja iz zakonske in družinske terapije na Univerzi v Ljubljani ter je član Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije.

Opravil je enoletno stažiranje na Študijsko-raziskovalnem centru za družino v Ljubljani, kjer je izvajal terapije s posamezniki, pari in družinami. V tem času je izvajal preventivne delavnice za mladostnike in sodeloval pri šoli za starše (Šola rahločutnega starševstva). Svoje nadaljnje delo je usmeril v psihosocialno svetovanje ranljivim skupinam mladostnikov ter snovanje in izvajanje delavnic in izobraževanj za podjetja.

Psihoterapevtsko delo na inštitutu poteka po modelu relacijske zakonske in družinske terapije, ki jo je razvil dddr. Christian Gostečnik. Relacijska družinska terapija je v jedru psihobiološki model, ki posameznika razume kot del sistema oziroma družine, ki sooblikuje njegovo odraslo duševno strukturo.

Pomemben del storitev inštituta so ob terapevtskem delu tudi psihoedukativna izobraževanja, ki jih izvajamo v gospodarstvu in šolstvu.

Na voljo smo vam za vsa vprašanja!

Pišite nam